معمولا تابستان فصلی است که همه میخواهند به بهترین نحو از آب و هوا استفاده کنند، مسافرتهای ساحلی بیشتر میشود و لباسهای تابستانی مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین بیرون رفتن در روزهای گرم و آفتابی تابستان با آفتاب سوختگی همراه است و میدانید که آفتاب سوختگی سبب ابتلا به سرطان پوست، پیری زودرس، پوست چروکیده و بروز لکههای تیره روی پوست میشود. اما متخصصان پوست توصیه میکنند که با استفاده از کرمهای ضد آفتاب روی صورت و قسمتهایی از پوست بدن که در معرض نور آفتاب قرار می گیرند میتوان این خطرات را دفع کرد.
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) هر ساله در سراسر جهان بین دو تا سه میلیون مورد ابتلا به سرطان پوست غیر ملانوم و ۱۳۲ هزار مورد سرطان پوست ملانوم گزارش میشود.
گروهی از محققان استرالیایی اظهار داشتند: رابطه بین قرار گرفتن در معرض آفتاب و آفتاب سوختگی بخصوص در دوران کودکی تایید شده و این مطالعه نشان میدهد استفاده مرتب از کرمهای ضد آفتاب از پوست در برابر تاثیرات مضر نور خورشید حفاظت میکند.
برای انتخاب یک ضد آفتاب مناسب، علاوه بر این که به مواد تشکیل دهنده آن باید دقت کنید، دانستن اطلاعاتی از نوع پوستتان و تطابق آن با ضدآفتاب نیز ضروری است.
ضد آفتاب خوب باید بتواند هر دو نوع اشعه فرابنفش یعنی نوع A و نوع B را مسدود کند و در عین حال از نظر زیبایی ظاهری نیز قابل قبول باشد. از دیگر ویژگیهای یک ضد آفتاب خوب، دوام اثر آن و مقاومت در برابر آب و تعریق است.
● درجه SPF که روی کرمهای ضدآفتاب نوشته، یعنی چه؟
مواد تشکیلدهنده کرمهای ضدآفتاب به دو روش از پوست محافظت میکنند. آنها یا پرتوهای ماورای بنفش خورشید را جذب و راه عبور آن را مسدود کرده یا اینکه پرتوهای ماورای بنفش را منعکس و متفرق میکنند. کرمهای ضدآفتاب بر اساس میزان توانایی آنها در جذب و دفع پرتوهای ماورای بنفش درجهبندی میشوند که میزان حفاظت در برابر خورشید یا SPF نام دارد. درجه SPF نشان دهنده این امر است که مصرف کننده آن قبل از اینکه دچار آفتاب سوختگی بشود، تا چه حد میتواند زیر نور آفتاب بماند. برای مثال شما میتوانید بدون استفاده از کرم ضدآفتاب ۱۰ دقیقه زیر نور خورشید باقی بمانید و احساس سوختگی نکنید. هنگامی که از کرم ضدآفتاب استفاده میکنید، میتوانید زمان ۱۰ دقیقه را ضرب در میزان SPF کرم کنید و به مقدار زمان به دست آمده زیر آفتاب بمانید. اگر SPF کرم شما ۱۵ باشد به این معناست که شما ۱۵۰ دقیقه یا ۲ ساعت و نیم میتوانید در آفتاب بمانید. اگر پس از مدتی مجددا از کرم استفاده کنید، میزان محافظت آن بیشتر میشود اما در مقدار زمان ایمن آن تاثیری ندارد.
● چگونه کرم ضدآفتاب با SPF مناسب را انتخاب کنیم؟
بهترین کرم ضدآفتاب، آن است که برای نوع پوست شما ایمنی کافی به وجود بیاورد. توجه کنید که مشورت با پزشک در انتخاب کرم ضدآفتاب مناسب توصیه میشود، به خصوص اگر شما از داروهایی که حساسیت به نور را افزایش میدهند، استفاده میکنید یا پوست بسیار حساسی دارید، مشورت با پزشک ضروری است.
● چگونه ضدآفتاب را به کار ببریم؟
قبل از مصرف کرم ضدآفتاب از کرم مرطوب کننده استفاده کنید یا از کرم ضدآفتاب محتوی مرطوبکننده استفاده کنید. ضدآفتاب باید به تمام نقاط باز بدن مالیده شود، به خصوص صورت، گوشها، گردن قسمتهای فوقانی سینه، پشت دستها، قسمتهای بدون موی سر در مردان. هر نوع ضدآفتاب با هر عیاری بیشتر از سه ساعـت روی پوست مؤثر نیست و باید بعد از ۳ ساعت تکرار شود. بیشترین مقدار اشعه در فاصله زمانی ۱۰ صبح تا ۳ بعد از ظهـر به زمـیـن می رسد. در این فاصـله زمانی باید از قرار گـرفـتن به طور مستـقـیم در برابر اشعـه آفتاب اجـتـناب شود. پس از غوطه ورشدن در آب مجددا باید از ضدآفتاب استفاده کرد. به دنبال ورزش و فعالیتهای بدنی که تعریق بدن سبب پاک شدن ضدآفتاب میگردد، باید دفعات استفاده از این فرآورده را افزایش داد. بهتر است که حدود ۳۰ دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب از ضدآفتاب استفاده شود تا زمان لازم برای نفوذ ماده به درون لایه کراتینی پوست فراهم باشد.
● آقایان هم باید ضد آفتاب بزنند؟
بسیاری از آقایان از مالیدن کرم ضدآفتاب به صورتشان طفره میروند چون اعتقاد دارند این کرمها پوستشان را روشن میکنند و پوستشان مانند بانوان به نظر میآید ولی این دلیل خوبی برای استفاده نکردن از کرمهای ضدآفتاب نیست چون بیشتر آقایان در فضای آزاد مشغول به کارند و همین کار در فضای آزاد و در برابر نور خورشید شانس آسیب پوستشان را در برابر این اشعه افزایش میدهد. مهندسان، رانندگان، کشاورزان و کارگران آقا از آنجایی که بیشتر در معرض تابش مستقیم خورشید قرار میگیرند باید از کرمهای ضدآفتاب با نمره SPF بالاتری استفاده کنند و در فواصل زمانی کوتاهتری نیز آن را روی پوست خود تجدید کنند.
مقالات مرتبط رو حتما ببینید
نظر شما برای ما ارزشمند است
0 دیدگاه