از 150 سال پیش به این سو یعنی پس از ورود طب مدرن و علوم جدید به ایران، طب سنتی همواره با چالش علمی بودن و واقع نمایی تجربی گزاره های خود رو به رو بوده است و همیشه منتقدان از منظر علوم جدید آن را به مبارزه طلبیده اند.
از همان یک و نیم قرن پیش تاکنون برخی مولفان کوشیده اند که گزاره های طب سنتی را (از مبانی گرفته تا معالجات) براساس علوم جدید تبیین نمایند و نشان دهند که طب سنتی نیز با وجود زبان متفاوتش در کنه و باطن خود، دانشی سازگار و حتی منطبق بر علوم جدید است و می توان به محک تجربه، درستی فرضیات آن را اثبات کرد و آن را به مثابه دانشی تجربی به کار برد.
طب قدیم یا همان سنتی علمی است که درمورد بدن انسان، طبایع مختلف، مزاج های گوناگون، اثر داروهای گیاهی با مزاج های مختلف و گاهی اوقات جراحی و مزاج فصول و نوشیدنی ها و خوراکی ها بحث می کند.
در این علم علل بیماری ها و سپس درمان توسط داروهای مختلف گیاهی و انواع معجون ها، خوراکی ها، نوشیدنی ها و بعضی مواقع توسط جراحی بیمار را درمان می کنند.
طب سنتی از داروهای گیاهی، حیوانی و معدنی استفاده می کند. حجامت، بادکش و فصد نیز در این طب وجود دارد. شناخت و تشخیص بیماری ها از طریق نبض، ادرار، مدفوع و علائم بالینی بیمار نیز در طب سنتی انجام می شود.
شیوه درمانی طب سنتی شیوه دفع کننده است، برخلاف طب جدید که معمولا شیوه درمانی رفع کنندگی دارد. اصول طب سنتی مانع از مریض شدن می شود در حالی که اصول طب نوین بیشتر به درمان مرض واقع شده اختصاص دارد.
داروهای گیاهی نه شیمیایی
از آنجا که داروهای طب سنتی اغلب گیاهی و طبیعی است، حتی در صورتی که طبیب نتواند درد و بیماری را به طور صحیح مورد شناسایی قرار دهد، باز هم استفاده آن داروها ضرر و درد مضاعفی برای بیمار ایجاد نمی کند. اما در طب نوین که بسیاری از داروهای آن شیمیایی است، در صورت عدم تشخیص صحیح بیماری، استفاده دارو درد بیمار را مضاعف خواهد کرد. به همین علت بسیاری از مردم از طب نوین ناامید شده و به طب سنتی روی آورده اند. آمار تخمینی نشان می دهد که آمریکایی ها هرسال در حدود سیزده میلیارد و هفتصد میلیون دلار برای استفاده از معالجه و معاینه روش های سنتی پزشکی پرداخت می کنند. زیرا معتقدند روش های جدید قادر به درمان بیماری آن ها نیست.
مقالات مرتبط رو حتما ببینید
نظر شما برای ما ارزشمند است
0 دیدگاه